tarinamme

Ilo, kauneus ja käytännöllisyys

Amfora on suomalainen design yritys, joka on valmistanut astioita ja käyttöesineitä niin arkeen kuin juhlaan jo vuodesta 1986. Uskomme, että hyvä tuote voi olla sekä kaunis, että käytännöllinen. Amfora syntyi, kun intohimo ja rakkaus yhdistettiin luovuuteen ja käden taitoihin sekoitellen joukkoon sitkeyttä, ponnistelua ja suunnitelmallisuutta. Amfora-tuotteet ovat arjen ilon tuoja ja juhlan luoja. Ne viihtyvät parhaiten käyttäjänsä kädessä, ahkerassa käytössä. Tuotteemme ovat keränneet tunnustusta ja käyttäviä käsiä eri ruokakulttuureissa ympäri maailman. Vuonna 2008 Amfora luoja ja suunnittelija TaM Päivi Rintaniemi palkittiin Muotoilun Valtionpalkinnolla.

Kaikki Amfora-tuotteet ovat korkealuokkaista vitroposliinia. Vitroposliini on kaunis ja kestävä posliinilaatu, jossa on lämmin, valkoinen sävy. Amfora-tuotteet ovat luotu arkipäivän erinomaisiksi esineiksi. Ne kestävät hyvin myös astianpesukoneen, uunin ja mikron. Ja mikä parasta Amfora-tuotteita ei tehdä massatuotantona, vaan ne syntyvät hyvissä käsissä piensarjatuotteina.

Muotoilija kauneuden takana

Amforan juuret ovat syvällä taiteilijan työhuoneessa. Muotoilija, taiteilija Päivi Rintaniemi on sekä luonut että toteuttanut ainutlaatuisen kauniin Amfora käyttökeramiikka ja sisustusesineiden malliston. Rintaniemelle niin esineiden muotoilu kuin valmistus on ollut tärkeässä osassa aina Taideteollisessa korkeakoulussa opiskelusta lähtien. Motiivina on mielenkiinto arjen estetiikkaa ja käytännöllisyyttä kohtaan.

Yhdessä aviomiehensä, insinööri Markku Rintaniemen, kanssa he valmistavat kaikki tuotteet vuosien kokemuksella Suomessa, Päivin kotipaikkakunnalla Seinäjoella. Käyttöesineiden lisäksi Rintaniemi on kerännyt tunnustusta uniikeilla keramiikkaveistoksillaan ympäri maailman.

Vieraile taiteilijan sivulla tästä linkistä